Quantcast
Channel: Melli Satellite News - اخبار ماهواره و رسانه های پارسی زبان
Viewing all articles
Browse latest Browse all 825

صادق صبا: همکاران من در بی‌بی‌سی پارسی آزادی بیان ندارند!

$
0
0
برای گروهی از ایرانیان، بخشی از تاریخ معاصر ایران، در 75 سال گذشته، آمیخته و درگیر با فعالیت بنگاه سخن پراکنی بریتانیا و رادیو و تلویزیون پارسی بی بی سی (در سال‌های اخیر) بوده است. رادیو بی‌بی‌سی پارسی که در سال 1940 راه اندازی شد، اگر نه قدیمی‌ترین رسانه الکترونیک پارسی زبان منتشر شده در خارج از ایران، دست‌کم از پرسابقه‌ترین آنهاست و به شهادت دهها رساله دانشگاهی و کتاب‌های تحقیقاتی آکادمیک و عمومی در بسیاری از مقاطع حساس تاریخ چند دهه اخیر ایران نقش اطلاع رسانی و تاثیرگذاری انکارناپذیری ایفا کرده است. کم نیستند کسانی که هنوز پس از گذشت نزدیک به 4 دهه از وقوع انقلاب شوم اسلامی سال 1357، رادیو بی‌بی‌سی را یکی از عوامل بسیار موثر شکل‌گیری آن انقلاب شوم می‌دانند.

در همه سی و چند ساله اخیر، هم رادیو بی‌بی‌سی و در سالهای اخیر تلویزیون پارسی بی‌بی‌سی، ضمن اینکه از مهم‌ترین منابع خبری ایرانیان درون و بیرون از کشور بوده است، موضوع بحث‌ها و مخالفت‌ها و هواداری‌های بسیاری، از سوی مخاطبان، در زمینه شیوه اطلاع رسانی و سیاست‌های تاثیرگذاری رسانه‌ای نیز بوده است.

تلویزیون پارسی بی بی سی امروز بمناسبت 75سالگی بخش پارسی بی بی سی برنامه های ویژه ای را برای مخاطبین خود پخش کرد.این برنامه ها شامل گفتگو با پیشکسوتان و برنامه سازان قدیمی بخش پارسی بی بی سی بود.همچنین 25 دی ماه نیز سالروز آغاز فعالیت های تلویزیون پارسی بی بی سی می باشد.تلویزیون پارسی بی بی سی در 25دی1387برابر با 14ژانویه2009میلادی فعالیت های خود را آغاز کرد.

تلویزیون پارسی بی بی سی به دلیل نزدیکی با اصلاح طلبان حکومتی و طرفداری های خاص در خیلی از خبرها و برنامه هایش ، از سوی مخالفان حکومت دیکتاتوری حاکم بر ایران با نام "آیت الله بی بی سی"نام برده می شود.



صادق صبا مدیر بخش پارسی بی بی سی در مورد نقش و تاثیر تلویزیون پارسی بی‌بی‌سی مدتی قبل در گفتگو با نشریه سلام تورنتو گفت: «چیزی که در این پنج شش سال اخیر با آمدن تلویزیون پارسی بی‌بی‌سی بوجود آمده این است که فضای رسانه‌ای را در ایران تغییر داده است. ایرانی‌ها برای اولین بار با یک دستگاه رسانه‌ای بسیار حرفه‌ای و شیک با عده‌ای کادر ژورنالیستی حرفه‌ای و آموزش دیده روبرو شده‌اند. بی‌بی‌سی پارسی یک آلترناتیو خبری به خانه‌های ایرانی برده است. بی‌بی‌سی پارسی استانداردی را ایجاد کرده که به نظر من هر رسانه پارسی زبان دیگری که می‌خواهد در زمینه تصویری کار جدیدی بکند، حداقل باید مثل بی‌بی‌سی باشد. اگر ما این کار را کرده‌ایم به خاطر سابقه خود بی‌بی‌سی هست نه به خاطر اینکه من و همکارانم افراد نابغه‌ای هستیم.»

مدیر بی بی سی پارسی درباره اعضای بخش پارسی بی بی سی همچنین به این نشریه پارسی زبان شهر تورنتو گفت:"در مورد تشکیلات بی‌بی‌سی پارسی باید بگویم که ما حدود 50 ژورنالیست داریم و حدود 50 نفر کادر فنی. بنابراین حدود 200 نفر تشکیلات بی‌بی‌سی پارسی را می‌گردانند. 8 ساعت برنامه تلویزیونی داریم که 8 ساعت هم تکرار می‌شود. روزی یک ساعت برنامه بامدادی رادیویی داریم. یک سایت اینترنتی هم هست که 24 ساعته خبرهای آن به روز می‌شود. بودجه بی‌بی‌سی پارسی در سال حدود 15 میلیون پوند است."

 صادق صبا به صراحت در صحبت های خود به نشریه سلام تورنتو گفت"همکاران من در شبکه بی‌بی‌سی پارسی آزادی بیان ندارند! به این معنی که نمی‌توانند موقتا(تا وقتی در بی‌بی‌سی کار می‌کنند) عقاید سیاسی و دیدگاههای شخصی خود را حتی در شبکه‌‌های اجتماعی مثل فیس بوک ابراز کنند.»


لازم به یادآوریست بودجه فعالیت های بی بی سی پارسی در سال حدود 15 میلیون پوند است و از بی بی سی پارسی به عنوان رسانه خبری دولت انگلستان می توان نام برد.


با سپاس از نشریه سلام تورنتو


"توجه: این مطلب فاقد بخش نظرات می باشد لطفا برای ابراز نظر به مطلب قبلی مراجعه نمایید"

Viewing all articles
Browse latest Browse all 825

Trending Articles